Επισκεψιμότητα

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Πίστη σε Μάτζικ και... βασιλιά!

Λόγω τεχνικού προβλήματος, ο Sabonis δεν μπόρεσε να σας δώσει χθες τα προγνωστικά του για τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, κάτι που θα επιχειρήσει για πρώτη φορά σήμερα, με δύο σημαντικά παιχνίδια...

708. ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ - ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ (3,5)

Θεωρητικά, οι Πέισερς έχουν σαφές προβάδισμα έναντι των Μάτζικ, καθώς οι ψυχολογία στα δύο στρατόπεδα είναι αντιστρόφως ανάλογη! Ωστόσο, παρά το γεγονός πως η ομάδα του Ορλάντο προέρχεται από συντριβή στην αναμέτρηση με τις... παλιές καραβάνες των Σέλτικς και οι "Ινδιάνοι" από τεράστιο διπλό στο LA απέναντι στους Λέικερς, πιστεύουμε πως το παιχνίδι θα είναι εξαιρετικά αμφίρροπο. Μάλιστα, κατά τη γνώμη μας, η πλάστιγγα γέρνει ελαφρά υπέρ των Μάτζικ, οι οποίοι έχοντας ως... σύμμαχο και το πλεονέκτημα 3,5 πόντων που τους δίνεται, μπορούν να πιάσουν στον... ύπνο τους αντιπάλους τους και να αποδράσουν με το "διπλό".
"Κλειδί" αποτελεί η μονομαχία κοντά στο καλάθι, με τον Ντουάιτ Χάουαρντ να έχει σαφές πλεονέκτημα, από τη στιγμή που ο -ούτως ή άλλος υποδεέστερός του- Ρόι Χίμπερτ προέρχεται από τραυματισμό. Η βραδιά θα είναι πανηγυρική για τον "Σούπερμαν", καθώς εφόσον σημειώσει 8 πόντους θα ξεπεράσει τον Νικ Άντερσον και θα γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του! Το κίνητρό του είναι τεράστιο και οι συμπαίκτες του θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, αφενός για τον βοηθήσουν και αφετέρου για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μετά από την ταπείνωση στη Βοστώνη.
Το 5-0 που έχουν στην έδρα τους οι Πέισερς δεν μας λέει από μόνο του και πολλά, αφού η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων είναι δεδομένη και ο τελικός νικητής θα εξαρτηθεί καθαρά από τις προθέσεις των παικτών του Σταν Βαν Γκάντι. Ο Χέντο Τούρκογλου αναμένεται να είναι ετοιμοπόλεμος παρά τον τραυματισμό του, ενώ αγωνία επικρατεί όσον αφορά τον Τζέισον Ρίτσαρντσον, ο οποίος παραμένει αμφίβολος...
Πρόταση:2

712. ΜΑΪΑΜΙ ΧΙΤ - ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ (12,5)
Το ξεσκαρτάρισμα που έγινε στους Καβαλίερς σίγουρα αποδίδει αποτελέσμα, αφού μετά από μία καταστροφική σεζόν, οι "ιππότες" βρίσκονται και πάλι σε τροχιά πλέι οφ, έχοντας ηγέτη τον Κάιρι Ίρβινγκ! Ωστόσο, στο... σπίτι του "βασιλιά" τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν πρόκειται να σεβαστεί σε καμία περίπτωση την ομάδα που τον ανέδειξε και ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμη ρεσιτάλ. Η ομάδα του Μαϊάμι θυμίζει... πληγωμένο θηρίο μετά από την απροσδόκτητη ήττα από τους Μπακς και δεν πρόκειται να χάσει για δεύτερο σερί ματς μέσα στη Φλόριντα.
Πάντως, πιστεύουμε πως οι 12,5 πόντοι που δίνονται ως πλεονέκτημα στους Καβς, δεν αποτελούν και τόσο ανθεκτική... ασπίδα για να απορροφήσει τους κραδασμούς του... τυφώνα ΛεΜπρόν και της παρέας του. Θεωρούμε πως η διαφορά θα φτάσε σε μεγαλύτερα επίπεδα, εξ' ού και η πρότασή μας για άσο. Μολονότι ο Ντουέιν Ουέιντ είναι αμφίβολος, οι Χιτ μπορούν και χωρίς αυτόν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους, από τη στιγμή που το ρόστερ τους διαθέτει αρκετούς παίκτες με προσωπικότητα και πηγμή.
Πρόταση: 1

Συνοψίζοντας:

708. ΠΕΪΣΕΡΣ - ΜΑΤΖΙΚ (3,5)   2 1,75
712. ΧΙΤ - ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ (12,5)   1  1,70

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου