Επισκεψιμότητα

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πρεμιέρα με "άσους" στο TOP-16

Απόψε, ανοίγει η αυλαία του TOP-16 της Euroleague και ο Sabonis έχει τρεις προτάσεις για ταμείο...


722: ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (3,5)
Στις 18:00 η Ούνιξ Καζάν υποδέχεται την Φενερμπαχτσέ και έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του ροζ φύλλου.
Οι Ρώσοι έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στη φάση των ομίλων, τερματίζοντας με ρεκόρ 7-3 και έδειξαν αξιοζήλευτη σταθερότητα στην απόδοσή τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως ξέρουν να κερδίζουν υποδεέστερες ή έστω ισοδύναμες ομάδες, καθώς οι ήττες τους προκλήθηκαν στα δύο παιχνίδια με την πανίσχυρη, Μπαρτσελόνα, και στη μία από τις δύο συναντήσεις της με τη Σιένα. Ο άλλοτε "μπόμπερ" του Ολυμπιακού, Χένρι Ντόμερκαντ, αποτελεί το... βαρύ τους πυροβολικό, έχοντας κατά μέσο όρο 16,5 πόντους ανά αγώνα με 55% στα τρίποντα, ενώ μείζονος σημασίας είναι και η προσθήκη του Σλοβένου φόργουορντ, Μπόστιαν Νάχμπαρ.
Σίγουρα, κοντά στο καλάθι δεν μπορούν να απειλήσουν αρκετά, με τους Αλεξέι Σαβρασένκο και Νέιθαν Τζαουάι να χρησιμοποιούνται κυρίως σε αμυντικές αποστολές κι έτσι θα βασιστούν περισσότερο στην περιφέρειά τους.
Στον αντίποδα, η Φενέρ είναι μία ομάδα απρόβλεπτη, που συχνά εμφανίζει αυτοκαταστροφικές τάσεις και κάποιες φορές δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Το γεγονός ότι βγήκε πρώτη στον όμιλό της δεν σημαίνει και πολλά, αφού είχε ρεκόρ μόλις 6-4 και θα πρέπει να γίνουν... πράγματα και θαύματα για να φύγει νικήτρια από την έδρα της Ούνιξ. Το πλεονέκτημα των 3,5 πόντων είναι αρκετά μικρό και δύσκολα θα τη βοηθήσει. Ο Κέρτις Τζέλερς συνήθως δεν οργανώνει καλά το παιχνίδι της ομάδας του και πολλά θα κριθούν από τις διαθέσεις των Ονάν και Μπογκντάνοβιτς, που διαθέτουν εξαιρετικό μακρινό σουτ.
Πρόταση: 1
724: (6,5) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
Πάμε τώρα και στην αναμέτρηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η ΤΣΣΚΑ είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της φετινής Euroleague, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο 10-0 που είχε στη φάση των ομίλων. Ο Γιόνας Καζλάουσκας έχει στα χέρια του τρομερό υλικό, προεξέχοντος του Αντρέι Κιριλένκο, και όπως είναι φυσικό θέλει να διευρύνει το αήττητο σερί του και στο TOP-16 της διοργάνωσης.
"Ακτινογραφώντας" τις δύο ομάδες, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν πληθώρα σπουδαίων παικτών, όπως ο Κιριλένκο, ο Κριστιτς, ο Τεόντοσιτς, ο Χριάπα, ο Λαβρίνοβιτς, ο Σισκάσουσκας και ο Σβεντ, ενώ οι Πειραιώτες τα περιμένουν όλα κυρίως από τον Βασίλη Σπανούλη, με σημαντικές βοήθειες από τους Κάιλ Χάινς, Γιώργο Πρίντεζη και Πέρο Άντιτς. Ωστόσο, η ειδοποιός διαφορά στο "ερυθρόλευκο" στρατόπεδο είναι η προσθήκη του Έισι Λο, που έδειξε καλά δείγματα γραφής με τη φανέλα της Παρτιζάν. Ο Αμερικανός μπορεί να αποτελέσει το... κλειδί, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει τις δύο ομάδες κι έτσι πιστεύουμε πως το πλεονέκτημα των 6,5 πόντων, δίνει στον Ολυμπιακό το ελαφρύ προβάδισμα για τον "άσο". Εξάλλου, το ΣΕΦ παραμένει... απόρθητο στη φετινή Ευρωλίγκα κι ακόμα κι αν έρθει η... άλωσή του από τους Μοσχοβίτες, δύσκολα θα υπάρξει μεγάλη διαφορά. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο νεοαποκτηθέντας, Τζόι Ντόρσεϊ, ο οποίος μπορεί να είναι "λίγος" επιθετικά, όμως στην άμυνα μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες, αν του βγει το παιχνίδι απέναντι στην πανίσχυρη, ρωσική φροντ λάιν.
Πρόταση: 1
725: ΣΙΕΝΑ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ (8,5)
Κλείνοντας την πρώτη μας τριάδα, συναντάμε την αναμέτρηση της Σιένα με τη Μπιλμπάο. Η ιταλική ομάδα είχε μόλις δύο ήττες στην πρώτη φάση (η μία εντός έδρας από την Ούνιξ) και παρουσιάζεται αρκετά δυνατή στην έδρα της, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και η Μπαρτσελόνα έφυγε με... σκυμμένο το κεφάλι από την Τοσκάνη. Οι βαρυσήμαντες απώλειες των Κριστόφ Λαβρίνοβιτς και Ριμάντας Καουκένας ενδέχεται να παίξουν καθοριστικό ρόλο, αν αναλογιστούμε πως ακόμα και ο Μπο ΜακΚάλεμπ θα παίξει με "λαβωμένο" πόδι, όμως η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο αντιπάλων είναι μεγάλη. Μπορεί η διαφορά των 8,5 πόντων που δίνεται στη Μπιλμπάο να είναι σχετικά δύσκολο να καλυφθεί, όμως η Σιένα έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο για μια "καθαρή" επικράτηση. Εξάλλου, οι Βάσκοι δεν θυμίζουν την ομάδα που έκανε "θραύση" στην περυσινή ACB, ενώ και στην Eurolegue δεν έχει αντιμετωπίσει κάποια καλύτερη ομάδα, από τη στιγμή που αντίπαλοι, όπως η Φενέρ, ο Ολυμπιακός, η Καντού και Κάχα Λαμποράλ είναι στα... μέτρα της.
Πρόταση: 1

Συνοψίζοντας:
722. ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (3,5)   76-71
1   1,70                    
724. (6,5) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 78-86
1   1,75
725. ΣΙΕΝΑ - ΜΠΙΛΜΠΑΟ (8,5)  81-67
1   1,75

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου