Επισκεψιμότητα

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

SABONIS: Με φόντο τα πλέι οφ...


Μετά από μια ολιγόμηνη διακοπή, το betnote.blogspot.com επιστρέφει με τα προγνωστικά του τόσο στο ποδόσφαιρο, όσο και στο μπάσκετ. Διαβάστε τι βλέπει ο Sabonis για τρία από τα αποψινά ματς του ΝΒΑ...


715. ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ - ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ
Η αλήθεια είναι πως οι φετινοί Μάβερικς δεν θυμίζουν σε τίποτα την περυσινή ομάδα, που κατέκτησε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή, κάτι που οφείλεται εν πολλοίς στην υποτονική παρουσία του Ντιρκ Νοβίτσκι. Όχι πως ο Γερμανός σούπερ σταρ δεν κινείται σε αξιοπρεπή στάνταρ, όμως όπως και να το κάνουμε οι Τεξανοί περιμένουν πολύ περισσότερα απ' αυτών εν όψει και των πλέι οφ.
Το ματς με τους Ρόκετς είναι κομβικής σημασίας και πιστεύουμε πως οι πρωταθλητές δεν θα φανούν κατώτεροι των περιστάσεων και θα πετύχουν μία πειστική νίκη. Οι "ρουκέτες" καίγονται περισσότερο, καθώς ισοβαθμούν τόσο με τους Τζαζ, όσο και με τους Σανς στην όγδοη και τελευταία προνομιούχο θέση για τα πλέι οφ της Δύσης, αλλά τα πάντα είναι στο χέρι των γηπεδούχων. Από τη στιγμή -μάλιστα- που θα απουσιάσει ο Κέβιν Μάρτιν, ενώ είναι αμφίβολος και ο Μάρκους Κάμπι, το έργο των Μαβς γίνεται ακόμα ευκολότερο.
Πρόταση: 1

717. ΠΟΡΤΛΑΝΤ ΜΠΛΕΪΖΕΡΣ - ΓΙΟΥΤΑ ΤΖΑΖ
Πρόκειται για ένα παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον... Οι Μπλέιζερς έχουν πετάξει ήδη... λευκή πετσέτα, χάνοντας πρόωρα τις όποιες μαθηματικές ελπίδες είχαν για είσοδο στα πλέι οφ της δυτικής περιφέρειας. Στον αντίποδα, οι Τζαζ "μάχονται" με... νύχια και με δόντια για την όγδοη θέση, έχοντας ανταγωνιστές τους Σανς και τους Ρόκετς. Κατά τη γνώμη μας έχουν την καλύτερη ομάδα από τις τρεις και εύκολα ή δύσκολα θα κάμψουν την αντίσταση του συγκροτήματος του Πόρτλαντ. Σίγουρα οι απουσίες των Τζος Χάουαρντ, Ράτζα Μπελ, "Σι Τζέι" Μάιλς και Ερλ Ουότσον μειώνουν το "βάθος" στον πάγκο τους, όμως τα βασικά τους όπλα θα είναι παρόντα και θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν για την κατάκτηση της νίκης. "Νοσοκομείο" θυμίζουν και οι Μπλέιζερς που έχουν χάσει μέχρι το τέλος της σεζόν όλα τα "ατού" τους κοντά στο καλάθι (Όλντριτζ, Όντεν, Οκούρ), ενώ αμφίβολος για το συγκεκριμένο ματς είναι και ο Γάλλος σμολ φόργουορντ, Νικολά Μπατούμ...
Πρόταση: 2

719. ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ - ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΥ ΘΑΝΤΕΡ
Είναι ένα από τα πλέον αμφίρροπα παιχνίδια της βραδιάς, καθώς τίθενται αντιμέτωπες δύο ομάδες με υψηλό κίνητρο, αν και οι στόχοι τους διαφέρουν. Οι Σανς θέλουν να διατηρήσουν την όγδοη θέση και να μπουν στα πλέι οφ, ενώ από την άλλη οι Θάντερ θέλουν να προσπεράσουν εκ νέου τους Σπερς και να εξασφαλίσουν την πρωτιά της κανονικής περιόδου στη Δύση, ώστε να έχουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Το... απουσιολόγιο της ομάδας του Φοίνιξ είναι "λευκό", ενώ ούτε οι "κεραυνοί" αντιμετωπίζουν αγωνιστικό πρόβλημα, καθώς το κενό του επί μακρόν τραυματία, Έρικ Μέινορ, έχει καλυφθεί από τον πολύπειρο Ντέρεκ Φίσερ, ο οποίος θα προσπαθήσει να εκμηδενίσει με την άμυνά του τον Στιβ Νας. Ο Καναδός δεν είναι και τόσο... ανθεκτικός στο "ξύλο" κι αυτό θα είναι και το σημείο κλειδί στο ματς. Προτείνουμε, λοιπόν, το "διπλό" παρά το πλεονέκτημα 2,5 πόντων που δίνεται στους γηπεδούχους.
Πρόταση: 2

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:
715.-1
717.-2
719.-2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου