Επισκεψιμότητα

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

"Ροσονέρι" για καθαρή νίκη



Καλησπέρα και από εμένα που μαζί με τον Σοφό και τον Sabonis σκοπεύουμε να σας στέλνουμε τακτικά ταμείο. Να θυμάστε φυσικά ότι η τελική επιλογή είναι δική σας και μπορείτε κάλλιστα να συνδυάζετε ό,τι βλέπετε στο blog. Καλή επιτυχία και θα τη χρειαστούμε καθώς θα ασχοληθούμε με 3 ματς Κυπέλλου και 1 πρωταθλήματος.


136. Μίλαν – Νοβάρα

Ύστερα από την οδυνηρή ήττα από την αιώνια αντίπαλο Ίντερ, η Μίλαν υποδέχεται την Νοβάρα στον νοκ-άουτ αγώνα για το ιταλικό κύπελλο. Ιδιαίτερες συστάσεις για τις δύο ομάδες και το ποια είναι το φαβορί δεν νομίζω ότι χρειάζονται. Ούτε για το ποια ενδιαφέρεται περισσότερο για το τρόπαιο. Όλα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις των «ροσονέρι» κι εμείς θα ποντάρουμε στο να κερδίσουν χωρίς να δεχτούν γκολ.

Πρόταση: No Goal

139. Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα

Στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για το ισπανικό κύπελλο Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα ενδέχεται να παίξουν περισσότερο ξύλο παρά μπάλα. Τα 2-3 γκολ είναι το πιο πιθανό σενάριο, από την άλλη όμως δεν θα μου κάνει εντύπωση αν οι Καταλανοί όχι μόνο δεν ηττηθούν, αλλά κλέψουν και τη νίκη. Αν έχετε παρακολουθήσει τα τελευταία «classico» θα έχετε παρατηρήσει ότι ειδικά τώρα πρόκειται καθαρά για αγώνες ψυχολογίας. Αδιαμφισβήτητα οι Μαδριλένοι έχουν μετριάσει τη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ρόστερ, όμως αυτό δεν είναι αρκετό σε αυτά τα ντέρμπι. Οι ποδοσφαιριστές της «βασίλισσας» μοιάζουν να νιώθουν εξαρχής πως μάλλον θα ηττηθούν. Χαρακτηριστική είναι και η συνέντευξη Τύπου του Ζοσέ Μουρίνιο, όπου ο προπονητής των γηπεδούχων ισχυρίζεται πως ό,τι κι αν κάνει θα δεχθεί κριτική. Είτε χρησιμοποιήσει πχ τον Σέρχιο Ράμος στα δεξιά είτε στο κεντρο της άμυνας όπως λέει. Είτε ο Πέπε παίξει ως αμυντικό χαφ είτε ως σέντερ μπακ. Είτε επιλέξει τον Μπενζεμά αντί του Ιγκουαΐν κλπ. Αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα απο τα επικοινωνιακά παιχνίδια του Πορτογάλου, ο οποίος μάλιστα δεν έθεσε ως πρωταρχικό στόχο το Κύπελλο. Εντάξει κάτι τέτοιο δεν νομίζω ότι υφίσταται ειδικά όταν αντίπαλος είναι ήδη σε αυτή τη φάση η Μπαρτσελόνα. Οπότε προσωπικά διακρίνω ακόμα και από τον Μουρίνιο ένα ελαφρύ αίσθημα ηττοπάθειας, μία προσπάθεια να προλάβει ενδεχόμενη κριτική. Αλλιώς γιατί να «επιτεθεί» στους δημοσιογράφους για το αναπόφευκτο «σταύρωμα» που ο ΙΔΙΟΣ λέει ότι τον περιμένει; Ναι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι σε φόρμα, η ομάδα του Γκουαρντιόλα όχι. Στο μεταξύ τους παιχνίδι όμως αυτό δεν έχει σημασία. Θα είχε αν δεν έπαιζαν οι Τσάβι και Ινιέστα. Η απουσία τους θα ήταν πιο σημαντική από του Βίγια και του Πέδρο. Όμως αφού παίζουν οι δύο αυτές ιδιοφυίες, οι «μπλαουγκράνα» δεν θα έχουν πρόβλημα μπροστά με τον Μέσι και τον Αλέξις. Συνοψίζοντας, μάλλον οι Μαδριλένοι θα παίξουν προσεκτικά στην άμυνα να μη δεχτούν το εκτός έδρας γκολ κι ακόμη κι αν περνάει η ώρα και δεν πετυχαίνουν οι ίδιοι τέρμα, αν είναι έξυπνοι δεν θα ανοιχτούν. Γιατί είναι προτιμότερο να πάνε στη Βαρκελώνη με το 0-0 παρά με το 1-1... Στον αντίποδα οι Καταλανοί λογικά δεν θα μπουν επιθετικά για τους ίδιους λόγους. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να σημειώσουν γκολ. Το under θα το επέλεγα αν αγωνίζονταν άλλες ομάδες, όμως ελέω της κλάσης των παικτών των δύο αντιπάλων θα προτιμήσω το 2-3 γκολ.

Πρόταση: 2-3 goal

118. ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

Η αναμέτρηση των Δικεφάλων διεξάγεται σε μία περίοδο που αμφότερες οι ομάδες έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Άποψη μου είναι ότι το μόνο προβάδισμα που υπάρχει είναι αυτό της έδρας. Οπότε ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο, όμως ο αγώνας είναι νοκ-άουτ και αυτό αλλάζει τις ισορροπίες. Οι γηπεδούχοι έχουν σαφώς μεγάλο κίνητρο για την πρόκριση αφού πέρυσι αποκλείστηκαν από την ΑΕΚ και επειδή ο Παναθηναΐκός και ο Άρης είναι ήδη εκτός διεκδίκησης του κυπέλλου. Το τελευταίο όμως ισχύει και για την Ένωση. Η διαφορά είναι ότι οι απλήρωτοι ποδοσφαιριστές του Κωστένογλου πιθανώς να μην έχουν ψυχικά αποθέματα να προσπαθήσουν για τη νίκη. Όπως και να’χει δεν περιμένω ποδόσφαιρο υψηλών προδιαγραφών. Το παιχνίδι πιθανότατα θα είναι κακής ποιότητας και με λίγα γκολ. Το under με υποψία παράτασης είναι μία ασφαλής εκτίμηση για το ντέρμπι των Δικεφάλων.

Πρόταση: Under

113. Λεβαδειακός - Άρης

Στη Λιβαδειά η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον Άρη στου οποίο τον πάγκο θα καθίσει πρώτη φορά ο Μασάδο. Αυτό σίγουρα αποτελεί κίνητρο για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι έχουν ανέβει αγωνιστικά. Σε καλή φόρμα όμως βρίσκεται και ο Λεβαδειακός που παρά την ήττα του στο «Καραϊσκάκης» έχασε αρκετές ευκαιρίες. Προβλήματα απουσιών δεν υπάρχουν για τους γηπεδούχους, αντίθετα όμως ο Άρης έχει προβλήματα σε όλες τις γραμμές καθώς θα απουσιάσουν Καστίγιο, Σολτάνι, Παπαστεριανός, Φατί και αμφίβολος είναι ο Πρίττας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες θα πάμε με την επιλογή των under 2,5 γκολ και σε αυτό το παιχνίδι.

Πρόταση: Under

Συνοψίζοντας:

136. Μίλαν - Νοβάρα NO GOAL (1,70)   1-1
139. Ρεάλ Μαδριτης - Μπαρτσελόνα 2-3 goal (1,90)  1-2
118. ΠΑΟΚ - ΑΕΚ Under  (1,45)   2-0
113. Λεβαδειακός - Άρης Under  (1,40)       1-1 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου